Max Mobiel Chauffeurs (vrijwilligersfunctie)

Als vrijwilliger van de Max Mobiel rijd (en indien nodig begeleid) je een wijkbewoner van A naar B in een MAX Mobiel, een elektrische auto. De Max Mobiel is vooral voor mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit en senioren die onzeker zijn om alleen de deur uit te gaan.

Denk hierbij ook aan boodschappen doen, een ritje naar de bibliotheek of het wijkcentrum. We hebben een groep getrainde “Max Mobielers”, waar we nu dus extra chauffeurs voor kunnen gebruiken. Aan de hand van de door jou opgegeven beschikbaarheid word je ingepland voor een ritje.

Voordat je start, word je eerst getraind en kun je daarna op pad met het 45 km autootje. Daarnaast vindt er een instructie plaats betreffende het in en uit de auto helpen van mensen die slecht ter been zijn (een rollator of opvouwbare rolstoel kan mee). Wanneer de gebruikers slecht ter been zijn, zorg je als chauffeur dat ze goed worden begeleid. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis meelopen naar de juiste afdeling etc..

Lijkt jou dit een leuke functie? Of wil je hier iets meer over weten? Neem dan contact op met Janneke Goudsblom, Sociaal Cultureel Werker, tel. 072-5117311 of scw@de-oever-nl

Deel deze activiteit via social media: