Dag & Dauw

Wanneer: op donderdagen (om de week) van 10:00 tot 11:30 uur
Infowww.dagendauwagenda.nl

Culturele activiteiten in Alkmaar voor iedereen vanaf 60 jaar
Dag & Dauw organiseert al een aantal jaren culturele ochtenden voor senioren in Alkmaar omstreken. Het uitgangspunt is dat een groep 60-plussers een programmateam vormt, dat op regelmatige basis culturele activiteiten organiseert voor andere senioren.

Programma najaar 2023

5 oktober
Muzikaal optreden: Tony Tequila and The Leftovers
Door Rob Berkhout en Frank de Louw

Na het overlijden van Trini Lopez in 2020 kwam zijn muziek weer onder de aandacht van Tony Tequila and the Leftovers. Vervolgens zijn ze er aan de slag mee gegaan. Twee leden van deze groep, zanger Rob Berkhout en gitarist Frank de Louw, verzorgen een muzikaal optreden. Ze zullen liedjes ten gehore brengen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70.

19 oktober
Lezing: het ontstaan van Westfriesland en de ondergang van het dorpje Vroonen
Door Jan Steltenpool

Jan Steltenpool (secretaris Historische Vereniging Sint-Pancras) vertelt in deze lezing over de ontginning van het Noord-Hollandse veenmoeras, het ontstaan van Westfriesland en het dorpje Vroonen. De strijd tussen het dorpje Vroonen en het huidige Sint-Pancras komen ook aan bod. Dit alles wordt omlijst met het zingen van een aantal toepasselijke liedjes.

2 november
Muzikale voorstelling: Jong aan zee
Door Geert van Diepen en Jesse Bekker

Kinderboekenschrijver en theatermaker Geert van Diepen vertelt en zingt in deze voorstelling o.a. over een kerstrollade, zittenblijven, Duitsers in huis en zijn opa in de jaren 60 in een dorp aan zee. Met gitaarspel van Jesse Bekker.

16 november
Workshop Tekendictee
Door Kees Oosterbaan

Beeldend kunstenaar Kees Oosterbaan geeft een creatieve workshop. Bij een spellingdictee gaat het om het foutloos kunnen schrijven van woorden. Zoals de naam al zegt gaat het bij een tekendictee om het tekenen in plaats van het schrijven. Het enige dat telt is de herkenbaarheid van de tekeningen. Een paard met zes poten wordt goed gerekend als je in de tekening maar een paard kunt herkennen. Bij een tekendictee gaat het daarbij vooral om het tekenplezier.

30 november
Lezing: De Wende
Door Marcel Van Deursen

De Wende is een waargebeurd verhaal over hoe de schrijver en zijn vrouw de zorg voor de twee kinderen van een verongelukt echtpaar op zich nemen. De auteur van De Wende vertelt in deze lezing hoe hij en zijn vrouw de zorg voor de twee kinderen op zich namen. Een van de kinderen liep bij dit ongeluk hersenletsel op. Thema’s die de revue zullen passeren zijn: niet-aangeboren hersenletsel, adoptie in samenhang met voogdij, samengestelde gezinnen en letsel- en onderhoudsschade. Het boek is ter plekke aan te schaffen.

Praktische informatie
Kaartverkoop: via de website € 4,50
of reserveren via reserveren@artiance.nl € 5,-
Bij reserveren betaal je contant voorafgaand aan de activiteit. Pinnen is niet mogelijk.
Toegang aan de deur: € 5,00 per persoon, mits er nog plek is.
Inclusief een kopje koffie of thee.

Betalen met AlkmaarPas tegoed

Wij hebben een speciale regeling voor inwoners van Alkmaar met een minimum inkomen. Hiervoor gebruikt u het budget dat u krijgt bij de door de gemeente verstrekte AlkmaarPas. Het persoonsgebonden budget uit ‘Jouw Eigen Voordeel’ (op naam van de pashouder) ter waarde van € 80,- kan worden ingeleverd om kaarten voor Dag & Dauw activiteiten aan te schaffen. In dit geval betaald u € 5,- per activiteit. Dit kunt u alleen aan de balie van Artiance doen. Wij vragen u daarom om tijdens openingstijden van onze balie langs te komen om dit te organiseren. (maandag t/m vrijdag: 13.30-21.00 uur, zaterdag: 9.00-15.00 uur)

Voor vragen kunt u met ons contact opnemen via onderstaande gegevens:
telefonisch van 13.30-22.00 uur: 072 540 4335 
of via de mail: balie@artiance.nl