Dag & Dauw

Wanneer: op donderdagen (om de week) van 10:00 tot 11:30 uur
Infowww.dagendauwagenda.nl

Culturele activiteiten in Alkmaar voor iedereen vanaf 60 jaar
Dag & Dauw organiseert al een aantal jaren culturele ochtenden voor senioren in Alkmaar omstreken. Het uitgangspunt is dat een groep 60-plussers een programmateam vormt, dat op regelmatige basis culturele activiteiten organiseert voor andere senioren.

16 februari
LEZING: KNGF GELEIDEHONDEN
KNGF Geleidehonden opent al meer dan 85 jaar werelden van mensen met een beperking. De hondenschool leidt verschillende type hulphonden op. Op 16 februari 2023 neemt een ambassadeur van KNGF Geleidehonden u mee in haar verhaal en maakt u kennis met haar blindengeleidehond Roxy. Na afloop is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw vragen. Meer informatie vindt u op www.geleidehond.nl.

2 maart
WORKSHOP: CREATIEF MET INGE
DOOR INGE KOETZIER VAN HOOFF
Een heerlijke en gezellige schilder/teken ochtend door kunstenares Inge Koetzier van Hooff. Laat u verrassen en ontdek uw creatieve talenten!

16 maart
LEZING: DE GEHEIMEN VAN DE OUDORPERPOLDER
DOOR NANCY DE JONG
De Oudorperpolder is nu een groene oase te midden van een bebouwde omgeving. Hoe anders was dit 550 jaar geleden, toen er twee grote kastelen en een klooster deze groene ruimte vulden. De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis van deze polder met verrassende nieuwe inzichten.

30 maart
WORKSHOP: PAASEIEREN MAKEN
DOOR HET TEAM DAG & DAUW OUDORP
Bijna tijd voor Pasen! Samen maken we de prachtigste vilten eieren met behulp van wol en zeep. Een pronkstuk voor op tafel.

13 april
LEZING: DE BEURS VAN BERLAGE IN AMSTERDAM: GEBOUW, GESCHIEDENIS EN DECORATIE
DOOR MARTIJN PIETERS
De Beurs van Berlage is bij velen een bekend gebouw, gelegen aan het Damrak vlak naast de al even beroemde bijenkorf. Het gebouw geldt als een voorbeeld van de moderne architectuur in Amsterdam, een totaal kunstwerk, waarin de traditie over boord gezet werd en moderne materialen en technieken geïntroduceerd werden. Het is een wonder dat het gebouw, zoals het eruit ziet, gekomen is. Het was het derde beursgebouw op deze plek en werd pas na vele strubbelingen volgens het herziende ontwerp van Berlage uitgevoerd. De waardering voor het uiteindelijke gebouw, waarin architectuur, beeldende kunst en poëzie gebundeld werden, liep dan ook zeer uitéén. Het werd genoemd ‘een lodderogige megalosaurus vol luie vadsigheid’, vanwege het massieve blok dat het was. Een ander noemde het juist ‘rustiek van bouw, nobel van massa, statig van lijn en kalm van groepering’. In 1957 werd er aan de Gemeenteraad nog voorgesteld het gebouw te slopen! Inmiddels heeft het gebouw haar plek in de Nederlandse en ook internationale architectuurgeschiedenis gewonnen. De lezing zal ingaan op de geschiedenis, uiterlijk en decoratie van dit wonderlijke gebouw.

Praktische informatie
Kaartverkoop: via de website € 4,50
of reserveren via reserveren@artiance.nl € 5,00
Bij reserveren betaal je contant voorafgaand aan de activiteit. Pinnen is niet mogelijk.
Toegang aan de deur: € 5,00 per persoon, mits er nog plek is.
Inclusief een kopje koffie of thee.

Deel deze activiteit via social media: