Vrijwilligers in Beeld: Peter

Peter ontwerpt posters, flyers & webbeheer

Peter werkt sinds 2,5 jaar bij Wijkcentrum de Oever. Hij houdt de website bij en ontwerpt onder andere folders, posters en flyers. Daarnaast maakt Peter de programmagids op.

Waarom koos je ervoor om bij Wijkcentrum de Oever aan de slag te gaan?

Peter: Na het verlies van mijn baan als dtp-er wilde ik graag weer wat om handen hebben, maar ik wist niet precies wat. Ik verwachtte dat er bij het wijkcentrum veel verschillende dingen te doen zouden zijn en er altijd wel mensen nodig waren. Het is aan de ene kant heel laagdrempelig om binnen te stappen, maar door zijn omvang ook een professionele organisatie en daarom voor mij een goede plek. Ik begon met administratieve werkzaamheden en nam al snel het bijhouden van de website en de Facebookpagina op me, die op een laag pitje stonden. Daarnaast ben ik ook andere publiciteitsuitingen gaan opmaken, een voorbeeld daarvan is de maandposter waar ik naast op de foto sta. Ik heb het bijhouden van Facebook nu overgedragen, de rest doe ik nog wel.

Wat houden je werkzaamheden in?

Ik ben in eerste instantie gaan zorgen voor een huisstijl, een herkenbare stijl waaraan je kunt zien dat het gaat om informatie van Wijkcentrum de Oever. Vanuit daar ben ik folders, flyers en posters en soms ook advertenties gaan ontwerpen. Ook de website heb ik onder handen genomen en overzichtelijk ingedeeld. Het grootste project dat ik heb gedaan, is de programmagids opmaken. In september kwam deze uit en omschrijft alle actviteiten die dit seizoen in de Oever plaatsvinden. Leuk is ook dat de verschillende posters en flyers nu te zien zijn op het digitale informatiebord naast de balie, een mogelijkheid waar we voorheen nog geen gebruik van maakten.

Hoeveel uur werk je bij de Oever en hoe ziet je werkdag eruit?

Ik ben gemiddeld 12 uur per week bezig, afhankelijk van de klussen die er liggen. In het begin werkte ik hier alleen op maandag en deed ik daarnaast ook veel werkzaamheden thuis. Inmiddels ben ik elke maandag en donderdag van 9:30 tot 15:00 aanwezig in de Oever. Dit is praktischer omdat ik toch vaak het e.e.a. moet overleggen met collega’s. Bovendien is het gezelliger dan thuiswerken. Het thuiswerken wil ik sowieso beperken aangezien ik als perfectionist dan de neiging heb om maar eindeloos door te werken.

Ben je van plan hier nog lang te werken?

Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik vind het leuk dat ik in mijn vak als dtp-er/vormgever bezig kan zijn. Ik heb hier veel vrijheid en niet de druk/deadlinestress die je in de grafische sector vaak hebt. Bovendien wordt mijn werk hier erg gewaardeerd. Dus zolang ik nog geen betaalde baan heb gevonden zal ik me zeker, en met veel plezier, blijven inzetten voor de Oever.