Vrijwilliger in Beeld: Marion

Marion werkt als receptioniste

Na 27 jaar in de jeugdhulpverlening te zijn gewerkt en een kleine pauze heb gehad. Toen dacht ik eraan weer wat te gaan doen. Een vriendin van mij vertelde toen over haar vrijwilligerswerk bij wijkcentrum De Oever. Zij was heel enthousiast over De Oever waardoor ik ook enthousiast werd.

Wat houdt je functie in?
Elke dag is anders maar wat ik doe is bijvoorbeeld: de telefoon opnemen, bezoekers ontvangen, bezoekers adviseren, mensen binnen het wijkcentrum de weg wijsmaken en mensen met hun vraag naar de juiste persoon of instantie doorverwijzen. Ook houd ik het rooster bij voor de medewerkers van de receptie en post ik regelmatig nieuwsberichten voor het project Voor Mekaar Oudorp. Ik spring bij waar het nodig is, soms sta ik bijvoorbeeld even achter de bar als het druk is!

Wat vind je het leukste aan het werken bij De Oever?
Ik vind hoe cliché het ook klinkt, het werken met de mensen uit de wijk het leukste. Ik word er blij van als mensen het naar hun zin hebben. Ook vind ik het leuk om zaken te regelen en op te zoeken. Ik houd niet van stil zitten en doe graag iets voor anderen.

Hoeveel dagen werk je bij De Oever?
Ik werk in totaal twee dagdelen. De maandag- en donderdagmiddag. Soms val ik in op andere middagen.