• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Wanneer: vrijdag van 9:30 - 15:30 (deelname per dagdeel mogelijk)
  Info: Ank Hes/Anita Dieleman 072-5751090
  zilvermeeuw1.administratie@esdege-reigersdaal.nl www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/opsteker/

  De Opsteker biedt in De Oever activiteiten en lotgenotencontact aan volwassen mensen met een niet-aangeboren-hersenletsel, chronische ziekte of een lichamelijke beperking. Het letsel is veelal gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, ziekte of ongeval. Zowel jongeren als ouderen zijn van harte welkom.

  Bij de Opsteker werken gekwalificeerde begeleiders en vrijwilligers. Naast een aantal vaste activiteiten zoals het gezamenlijk koffie- en theedrinken, kan er gekozen worden uit diverse activiteiten. Zoals tekenen/schilderen, mozaïeken, kaarten maken, werken op de tablet, biljarten. Ook staan geheugentraining, muziek/beweging en lezingen omtrent een interessant onderwerp op het programma.

  Voor deelname is een WMO of WLZ indicatie voor dagbesteding nodig. De Opsteker kan eventueel helpen bij de aanvraag. Het vervoer kan met een vervoersindicatie geregeld worden. Mensen zonder indicatie, kunnen ook deelnemen. U betaalt dan een maandelijks bedrag voor deelname. Deelname gedurende 1 dagdeel is ook mogelijk.