Vrijwilliger in Beeld Martin

Martin werkt als gastheer/barmedewerker

Wat houdt je functie in?
Het ontvangen van onze gasten, zorgen dat de zalen klaar staan voor gebruik, als aanspreekpunt fungeren, drankjes en eventueel hapjesverzorgen, schoonmaakwerkzaamheden, zorgen voor een fijne sfeer.

Hoe ben je bij Wijkcentrum De Oever terecht gekomen?
Na mijn pensioen, ik was nog maar 59 jaar, heb ik eerst enkele jaren aan ons huis geklust en verbouwt. Daarna kwam er weer de behoefte om wat buitenshuis te gaan doen. Via een informatieavond van “voor Mekaar “ben ik in gesprek gekomen met Janneke en zo ben ik bij de Oever terecht gekomen en werk alweer 3 jaar met veel plezier hier achter de bar. De dinsdagmiddag is wel een rustige middag, maar wat ik leuk vindt is dat de leerlingen van Heliomare er zijn van het eetcafé. Bij hen betrokken zijn en ze te observeren vind ik zeer interessant. En maakt mijn werkmiddag compleet. Ook de heren van de biljartclub zie ik graag verschijnen, een praatje hier een grapje daar, daar doe je het voor.

Wie is Martin verder?
Echtgenoot van Marja, die onze kookworkshops verzorgt. Samen wonen we alweer 10 jaar in Oudorp, met veel plezier. In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk te bewegen, maar door mijn slechte heup ben ik niet meer zo sportief als enkele jaren terug. Mijn favoriete sporten zijn tennis, badminton en squash. Verder reizen Marja en ik graag en veel, we hebben al heel wat bestemmingen aangedaan in Europa en daarbuiten. De laatste jaren gaan we vaak in April voor een langere periode met de caravan op pad, lekker in het voorseizoen. Dit jaar gaan we richting Istrie. Vorig jaar stond dat al op het agenda, maar door inbraak onderweg in de auto , waar we alle reiskaarten etcetera kwijt raakten, is dat er niet van gekomen. Vandaar dit jaar een nieuwe poging.
Blijf je voorlopig nog aan als vrijwilliger?
ja hoor, voorlopig wel.