Vacature – Coördinator Odensehuis Wijkcentrum De Oever

Vanwege de tijdelijke afwezigheid van onze huidige ‘Coördinator Odensehuis’ is Wijkcentrum de Oever op zoek naar een vervangend Coördinator voor het Odensehuis. De tijdelijke functie betreft 18 uur per week in het Odensehuis Oudorp in wijkcentrum de Oever, met uitzicht op een extra 8 uur in het Odensehuis in Wijkcentrum Mare Nostrum de Mare (op detacheringsbasis).

Odensehuis
Voor bewoners uit Alkmaar met geheugenproblemen en/of beginnende dementie en hun mantelzorgers zijn we eind 2020 gestart met het Odensehuis. Zij kunnen in het wijkcentrum terecht voor ontmoeting en activiteiten op maat. Dit kan zonder indicatie, zonder verplichtingen en zonder zorgkaders. Er wordt gefocust op wat men wél kan, de interesses en talenten van mensen zijn hierbij het uitgangspunt.
We starten met een lunch waarna de bezoekers van het Odensehuis meedoen aan activiteiten op basis van hun persoonlijke belangstelling, ervaring en talenten; als deelnemer, als vrijwilliger of als initiatiefnemer van nog te ontwikkelen aanbod.

De bezoekers worden aangesproken op wat zij kunnen, ervaren in het samenkomen met anderen dat zij ertoe doen en van betekenis zijn. Deelname levert vooral plezier op. De mantelzorgers worden ontlast en voelen zich gesteund.

Vitaal ouder worden
Wij gaan graag het gesprek aan met ‘ouderen van de toekomst’ over hoe zij graag ouder willen worden en wat hiervoor nodig is. We geven informatie en advies over ouder worden en bieden eventueel ondersteuning. We onderzoeken wat we verder aan kunnen bieden op het gebied van vitaal ouder worden. ‘Breinfit’ worden/blijven vormt hierin een belangrijk onderdeel. Er zullen in 2024 bijeenkomsten worden georganiseerd op dit gebied.

Knooppunt Dementie
Het Knooppunt Dementie wijst mensen de weg in het doolhof van zaken die de regionale zorg en ondersteuning van mensen met dementie en iedereen die daar mee te maken heeft betreft. Het Knooppunt bestaat uit verschillende onderdelen; een website maar ook inlooppunten.
In De Oever werd het eerste inlooppunt geopend (in 2018), daarna volgden ook Wijkcentrum De Daalder, Het Trefpunt in Heiloo en Post aan Zee in Egmond.

Naast het inhoudelijk bijhouden van de website wordt ingezet op meer bekendheid van het bestaan en de functie van het Knooppunt Dementie. Het accent ligt op samenwerking en samenhang, o.a. met de andere inlooppunten van het knooppunt.
De uitvoering t.b.v. het Knooppunt Dementie sluit naadloos aan bij de taken voor het Odensehuis, daarom zijn deze taken verwerkt in het takenpakket.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je organiseert iedere dinsdagmiddag het Odensehuis
 • Je beschikt over kennis en inzicht in wat belangrijk is voor mensen met dementie en hun naasten
 • Je helpt mee met de werving van deelnemers
 • Je hebt contact en overlegt met netwerkpartners en andere locaties Odensehuis in Alkmaar
 • Je stimuleert de eigen kracht en het zelforganiserend vermogen van de bezoekers
 • Je organiseert activiteiten op initiatief en in samenwerking met deelnemers
 • Je begeleidt vrijwilligers
 • Je bewaakt een veilig klimaat binnen de groep
 • Je organiseert (op donderdag) bijeenkomsten in het kader van Vitaal ouder worden
 • Je houdt de website van het Knooppunt Dementie bij
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau: geschoold in een sociale richting zoals Social Work of casemanager Dementie
 • Je beschikt over kennis over dementie en de sociale kaart op dit gebied
 • Kennis van de bewonerssamenstelling van Oudorp en afkomstig uit Alkmaar is een pré

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie met de mogelijkheid tot voortzetting. De functie is vooralsnog voor de duur van 6 maanden, maar wij streven naar continuering.
 • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (schaal 7)

Interesse?
Heb je vragen over de functie of ben je nieuwsgierig naar de werkomgeving? Neem dan contact op met onze zakelijk leider bereikbaar via: management@de-oever.nl

Solliciteren

Mocht je interesse hebben voor deze functie dan kun je je schriftelijke sollicitatie tot 7 juni as. richten aan Richard Verheugd en toesturen naar het hier bovenstaande emailadres.
In de week van 10 juni kun je een terugkoppeling verwachten en de eerste kennismakingsgesprekken zullen in betreffende week plaatsvinden.

Sociaal & Cultureel Wijkcentrum De Oever
Adres: Amstelstraat 1 – 1823 EV – Alkmaar
Tel: 072-511.73.11
www.de-oever.nl

Deel deze activiteit via social media: