• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Odensehuis – dinsdag en donderdag 12:00 – 16:00

 • Programma Mei

  Dinsdag 17  Creatief atelier
  Donderdag 19  Sjoelcompetitie
  Dinsdag 24  Mandala’s maken met schelpen en gedroogde bloemen
  Donderdag 26  GESLOTEN
  Dinsdag 31  Vlotbruggen

 • Odensehuis: Een Odensehuis is een informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) dementie en geheugenproblemen, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Kom ook langs, er is nog plaats!!

  Mijn naam is Daniëlle Onderwater en ik werk sinds november 2020 als coördinator Odensehuis Alkmaar. In Oudorp zijn wij iedere dinsdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur geopend in wijkcentrum De Oever. We zitten boven in zaal 9. Per 1 maart zijn we ook de donderdag open!

  Het Odensehuis is een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen en dementie. Mensen kunnen er terecht voor een gezellige middag, voor activiteiten maar ook met hun verhaal, emoties en vragen. De mens staat centraal in het Odensehuis, niet de ziekte. Mantelzorgers zijn ook welkom. Een indicatie is niet nodig.

  Het Odensehuis werkt met vrijwilligers. Zowel in de rol van gastvrouw/ gastheer als in de rol van activiteitenbegeleider. Onze vrijwilligers zijn mensen met een open mind en oprechte interesse in de medemens. Zij zijn positief ingesteld, hebben gevoel voor humor en denken in mogelijkheden. Alles kan, niks moet.

  Samen met onze bezoekers hebben we een gevarieerd programma samengesteld met activiteiten voor het 1e kwartaal van 2022.

  Bent u of kent u iemand in je omgeving met geheugenproblemen of beginnende dementie voor wie het Odensehuis een fijne plek zou kunnen zijn?
  Loop dan binnen voor een kop koffie of geef het door!!

  Voor meer informatie kunt contact opnemen met:
  Daniëlle Onderwater
  Coördinator Odensehuis
  Tel. 072-5117311 of 06-24335704
  Email: odensehuis@de-oever.nl