K-Lets café

K-Lets café

Info: www.letsa.nl
Wanneer: 1e dinsdag van de maand 19:30-21:30

Ruilkring Lets Alkmaar ; K-Lets café
Vanaf 5 september 2023 is er maandelijks, de eerste dinsdagavond van de maand, een K-Lets café in Wijkcentrum De Oever. Kom kennismaken met LetsA, de Alkmaarse ruilkring en haar leden. Voor leden is het een ontmoetingsplaats en ook een plek waar je je aanbod kunt aanprijzen en je vraag op   tafel kunt leggen! Heb je belangstelling? Wees welkom!!

Lets Alkmaar en omgeving ; je eigen talent inzetten en daar iets voor terugkrijgen
Lets Alkmaar (Lokaal Economisch Transactie Systeem Alkmaar), is een lokale ruilkring die producten, diensten of kennis met elkaar ruilt of deelt. Je kunt delen of ruilen wat je hebt of wat je kunt. Je kunt een dienst aanbieden of er een afnemen. Je kunt leren of je kennis aanbieden. Je kunt iets organiseren of ergens aan deelnemen. De waarde van jou als mens staat centraal. Met elkaar creëren we overvloed, hebben we een eerlijke ruil en voegen we waarde toe aan elkaar, zonder dat daar geld bij komt kijken.

Als je meedoet aan Lets Alkmaar ontmoet je mensen die dezelfde interesse hebben. Tijdens een wandeling, een bijeenkomst, workshop, lezing, vraag/aanbod of tijdens het nieuwe K-Lets café. Iedereen heeft zijn eigen talent en zet deze in, een ander maakt daar gebruik van. Zonder dat daar n euro bij nodig is. Het ruilmiddel is een fictieve, digitale munt, het Zonnetje. Het online systeem van Lets Alkmaar maakt die uitwisseling of ruil mogelijk.

De kernwaarden van Lets Alkmaar
Bij Lets Alkmaar creëren wij een veilige omgeving voor de leden, waarbinnen een speelruimte is om verschillende in te zetten, deze te ontwikkelen en mee aan de slag te gaan. Elkaar helpen door te doen waar je goed in bent. Onder het motto: Alles is er al, delen wij met elkaar bv gereedschap.
Wij, Lets Alkmaar, handelen vanuit een duurzaam en sociaal maatschappelijke motivatie.
Wij geloven dat de wereld een stukje beter wordt door elkaar te waarderen en elkaar te motiveren om ieders talent te ontplooien.

De geschiedenis
De term LETS – Local Economic Trade System – is overgekomen uit Canada waar Michael Linton in 1983 kwam met een “local exchange trading system” . Dit was zeer succesvol en breidde zich uit op wereld schaal. In Nederland en Vlaanderen is Lets mede opgericht door Strohalm (Social Trade Organisation), een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt. De eerste Lets is opgericht in Amsterdam in 1993, de ‘Noppes’. Lets Alkmaar bestaat al meer dan 25 jaar.

03/10/2023 19:30 - 21:30

Toevoegen aan agenda