De Buitenspeeldag komt er weer aan: woensdagmiddag 14 juni!

Hou jij ook zo van lekker buitenspelen? Kom dan naar de Buitenspeeldag op woensdag 14 juni. We gaan springen op een luchtkussen, er zijn waterspellen, schminken en nog veel meer. Woensdag 14 juni van 14.00 tot 16.00 uur.

Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker, buitenspelen prikkelt de fantasie, is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt, moet er meer aandacht voor buitenspelen komen.

Daarom wordt de Buitenspeeldag landelijk georganiseerd, altijd op de 2e woensdag in juni. Op verschillende plekken in Alkmaar kun je meedoen aan de Buitenspeeldag, let daarom goed op de posters. Wijkcentrum De Oever organiseert de spellen aan de Amstelstraat. Hier kunnen kinderen van 14.00 tot 16.00 uur van alles beleven.

Lijkt het je leuk om deze middag te komen helpen, dan ben je van harte welkom. Stuur dan even een mailtje naar Janneke Goudsblom scw@de-oever.nl , dan neemt zij contact met jou op. 

Tot op de Buitenspeeldag!

Deel deze activiteit via social media: