• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Dansles voor kinderen – Dance Company

 • Info: Simone Nugteren simonenugterendc@hotmail.com
  Website http://sndancecompany.nl/
  Facebookpagina https://www.facebook.com/simonenugterendancecompany/

  Schrijf je in voor en gratis proefles of kom een keertje kijken!

  Dreumesdans (2-3 jaar)
  - Woensdag 09:15 - 09:45 uur (8 weken)
  Lekker bewegen en dansen samen met je dreumes. Kinderen bewegen, dansen, zingen en spelen graag en veel. Bij dreumesdans spelen we in op deze aangeboren drang om te bewegen door te dansen, zingen en met muziek. Het is erg gezellig en veilig met mama/papa erbij! De les is altijd gekoppeld aan een thema en wordt een aantal weken herhaald. Zodra uw kind (goed) kan staan of u vindt dat zijn/haar ontwikkeling aan een grotere uitdaging toe is kunt u samen met uw kind deze les gaan volgen. Samen gaan wij 30 minuten bewegen, dansen en zingen. Het is een groepsles dus u ontmoet zo ook andere vaders of moeders.We werken steeds in blokken van 8 weken, na 8 weken kunt u stoppen of doorgaan voor weer 8 weken.

  Peuterdans (3-4 jaar)
  - Woensdag 10:00 - 10:45
  Peuters zijn heerlijk bewegelijk en houden vaak van muziek. Ze leren het beste spelenderwijs en op deze manier leren wij de kinderen de basisprincipes aan van dansen. Er wordt gewerkt aan de hand van een thema zodat de kinderen zich goed kunnen inleven. Binnen de les komen bewegingsliedjes, nadoen en voordoen, ritmes klappen, buigen en strekken en het op dansante manier het lichaam bewegen aanbod. De les duurt 45 minuten en is zonder ouders/begeleider. Schrijf je in voor een gratis proefles of kom een keertje kijken.

  Kidsdance (4 - 6 jaar)
  - Woensdag 14:30 - 15:30 uur
  Binnen de les kidsdance wordt de kinderen de beginselen van dans bijgebracht. We doen dit spelenderwijs en maken gebruik van thema om de inleving van de kinderen te gebruiken. De basis is gericht op de grove maar ook de fijne motoriek en dansant bewegen van het lichaam. Hierbij komen ook wat klassieke basishoudingen aanbod. De dansprincipes worden via spel en muziek aangeleerd. Bewegingsliedjes, nadoen en voordoen, bewegen door de ruimte op een dansante manier, klappen en luisteren naar de muziek zijn onderdelen van de les.

  Dansmix (6 - 8 jaar)
  - Woensdag 15:30 - 16:30 uur
  Tegenwoordig is hiphop en streetdance helemaal hot, maar soms weten kinderen nog niet zo goed welke dansstijl bij ze past of ze echt leuk vinden. Binnen dancemix komen verschillende dansvormen aanbod. Onder andere klassiek ballet, streetdance, moderne dans, show/jazz dance. Er wordt steeds in blokjes van 4 weken aan één stijl gewerkt. Zo is er veel afwisseling, maar leren de kinderen wel de basis van elke stijl. Binnen de les is er een vaste opbouw met een warming-up, oefening door de zaal, technische oefeningen en het leren van een dans in een bepaalde stijl.

  Streetdance (8+ jaar) - Nieuw!!
  - Woensdag 16:30 - 17:30 uur
  Ik geef nu al 2 jaar dansles in de Oever en er is steeds meer vraag naar dansles voor kinderen vanaf 8 jaar. Er is het meeste vraag naar streetdance, wat nu al een aantal jaar populair is in Nederland. Vandaar dat we vanaf september 2018 ook deze stijl willen bieden.
  Binnen de les doen we altijd een warming-up en werken we aan techniek, kracht en conditie. We besteden in de les veel tijd aan choreografieën waarin gewerkt wordt aan stoere en strakke bewegingen, maar soms bevatten ze ook wat jazzelementen. We gebruiken voor de les populaire pop muziek en de leerlingen mogen ook eigen muziek inbrengen.